N24VijestiBiHNova runda pregovora: Delegacije HDZ-a i SDA na sastanku s Palmerom i...

Zgrada delegacije EU

Nova runda pregovora: Delegacije HDZ-a i SDA na sastanku s Palmerom i Eichhorst

PODIJELITE ČLANAK

Pregovori oko izmjena Izbornog zakona nastavljeni su i danas. U zgradi Delegacije EU u Sarajevu u tijeku je sastanak Matthewa Palmera, američkog izaslanika za izborne reforme, i Angeline Eichhorst, direktorice pri europskoj službi za vanjske poslove sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a i predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH te Borjane Krišto, članicom Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i Almom Čolo, državna zastupnicom SDA i predsjedavajuća Interresorne radne skupine za izmjene Izbornog zakona BiH.

Ranije jutros sa Palmerom i Eichhorst sastao se Željko Komšić, lider DF-a, a kako je jučer kazala Angelina Eichhorst, pregovori će trajati i naredna dva dana, a ako bude bilo potrebno, i duže.

Politički zvanični u BiH i jučer su se satali sa predstavnicima međunarodne zajednice, a svi su poslali jasnu poruku da međunarodna zajednica nije predstavila nikakvo rješenje “na papiru”, nego su tu da zajedno sa domaćim političarima postignu dogovor oko izmjena Izbornog zakona, izmjena Ustava i deblokade rada državnih institucija.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još