N24VijestiCrna kronikaNovi detalji stravičnog ubojstva 67-ogodišnjakinje u Rijeci

Vijesti

Novi detalji stravičnog ubojstva 67-ogodišnjakinje u Rijeci

PODIJELITE ČLANAK

Stravično ubojstvo u Rijeci jučer je šokiralo hrvatsku javnost u kojem je Roman Brnada brutalno nasrnuo na stariju ženu, usmrtio je pa pobjegao. Ubrzo je uhićen.

Detalje cijelog slučaja objavila je i PU primorsko-goranska, nakon kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim 36-godišnjim muškarcem.

“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio sa 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao.

Dolaskom na mjesto događaja djelatnici hitne medicinske pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe”, priopćili su iz policije.

Dodaju kako su oko 15.50 sati zaprimili dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla opisanu osobu.

“U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhićen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela”, priopćili su.

Tijekom sutrašnjeg dana nad tijelom preminule 67-godišnje hrvatske državljanke bit će obavljena obdukcija u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku KBC-a Rijeka, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti. Osumnjičeni 36-godišnjak će uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti doveden pritvorskom nadzorniku.

O ovom brutalnom ubojstvu oglasio se i ministar socijalne skrbi Josip Aladrović koji je rekao kako je riječ o čistom femicidu.

“Nije vezano za nasilje u obitelji, vezano je za čisti femicid. Nemam dovoljno saznanja od policije kako je došlo do toga, ali ono što možemo vidjeti iz medija je da je u pitanju psihička nestabilnost počinitelja, ali pustimo da policija obavi posao”, rekao je Aladrović.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još