N24SportNogometOdlazi Livaković: Evo koliko će Dinamo zaraditi

N24-VIJESTI

Odlazi Livaković: Evo koliko će Dinamo zaraditi

PODIJELITE ČLANAK

Livaković se od Dinama oprašta sa stilom. Bio je najbolji igrač “modrih” u obje utakmice s AEK-om a u Istanbulu ga čekaju kao “ozebli sunce”.

Čini se kako je u nedjelju navečer stavljena točka na još jedan maksimirski transfer. U nedjelju je Dinamo prodao Šutala za 21 milijun eura, a već u ponedjeljak stiže novi priliv novaca na Maksimir.

Dominik Livaković definitivno napušta Dinamo i odlazi u turski Fenerbahçe. Prvi vratar reprezentacije Hrvatske i kapetan Dinama u srijedu bi trebao odletjeti u Istanbul, podvrgnuti se liječničkom pregledu i potpisati ugovor sa slavnim turskim klubom.

Kako Germanijak doznaje, Livaković je dogovorio uvjete, ostaje za riješiti par sitnica, ali obzirom koliko ga silno žele u Istanbulu – bilo bi senzacija da zapne na tome. Što se klubova tiče, tu je stvar sasvim riješena. Fener će Dinamu platiti devet milijuna eura, odnosno još milijun u bonusima. To u konačnici zadovoljava klauzulu koju Dominik Livaković ima u svom ugovoru.

I tako će Livi nakon sedam godina napustiti Dinamo. Svjestan je i sam kako je sazrio trenutak da napravi korak dalje u karijeri. Da naplati status i reputaciju koju je stekao u dresu Dinama i reprezentacije Hrvatske. Turska je novi izazov za njega.

A Fenerbahçe je bio konstanta tijekom cijelog prijelaznog roka. Od početka su mu dali do znanja da im je prva opcija i bili su spremni čekati koliko treba. Uostalom, u Turskoj je završeno drugo kolo, a oni su još uvijek imali rezerviranu “jedinicu” za Livakovića.

Bilo je to još nekih opcija. Imao je Livaković čvrstu ponudu iz Španjolske, te jak interes klubova iz Engleske i Francuske. Prije nekoliko dana pojavila se Sevilla, postojali su određeni kontakti ali oni su se na koncu odlučili da neće plaćati odštetu za vratara te su uzeli Ørjan Nylanda iz RB Leipziga bez odštete, samo za plaću. A to ne bi prošlo s Dinamom…

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još