spot_img
spot_img
N24VijestiBiHOdržana prosvjetna šetnja za pokojnu Amru Kahrimanović, evo što su njezini sugrađani...

N24

Održana prosvjetna šetnja za pokojnu Amru Kahrimanović, evo što su njezini sugrađani poručili

PODIJELITE ČLANAK

Nekoliko tisuću osoba iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine okupilo se danas na mirnoj protestnoj šetnji u Tuzli posvećenoj Amri Kahrimanović koju je prije nekoliko dana hicima iz pištolja usmrtio policijski službenik Elvis Ćustendil.
Upućen je i glavni zahtjev, a on se odnosi na ostavku ministra te direktora kantonalne policije u Tuzli, a rok je sedam dana. U suprotnom najavljeni su masovni protesti širom naše zemlje.

Podsjetimo, suvlasnica ugostiteljskog objekta koji se nalazi u tržnom centru u naselju Brčanska Malta u Tuzli Amra Kahrimanović u srijedu uvečer je brutalno usmrećena hicima iz pištolja. Ubistvo je počinio policijski službenik Elvis Ćustendil, koji je nedugo nakon čina uhićen. On se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.
Kahrimanović bi danas slavila rođendan, ali je ove nedjelje, na dan žalosti u Tuzli održana mirna protestna šetnja. Nekoliko hiljada osoba okupilo se prvenstveno ispred njenog ugostiteljskog objekta, a zatim su se uputili ka zgradi sjedišta Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Sa suzama u očima Amrin brat Nedžad Kahrimanović rekao je da je ovaj dan trebao biti dan radosti, a ne tuge kao što je to surova realnost.
“Kada bi Amra ovo mogla vidjeti, bila bi sa blagim osmijehom i dobrotom koju je imala u sebi. Istrajat ćeno u našim tihim molbama, a to je da smijenimo ministra unutrašnjih poslova TK, kao i direktora policije TK te svih u lancu odgovornih. Oni moraju da imaju moral da podnesu ostavke, kao što smo mi imali dostojanstvo dva dana da ne plačemo. Neka odavdje krene ljudska odgovornost koju oni očito nemaju”, naveo je Kahrimanović.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img