spot_img
spot_img
N24VijestiBiHOružane snage BiH traže 440 vojnika

N24-VIJESTI

Oružane snage BiH traže 440 vojnika

PODIJELITE ČLANAK

Ministarstvo obrane BiH objavilo je javni oglas za prijam 440 kandidata (djevojaka i mladića) u profesionalnu vojnu službu (PVS) u sklopu Oružanih snaga BiH.

Rok za prijavu na ovaj oglas je 30 dana od dana objavljivanja na službenoj stranici Ministarstva (17. ožujka 2023. godine), a potencijalni kandidati apliciraju za posao u početnom činu vojnika s mogućnošću profesionalnog razvoja i napredovanja u karijeri.

Radi se o formacijskim mjestima u OSBiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, kao i iz reda Ostalih, potvrđeno je Feni u Ministarstvu odbrane BiH.

Kako iz resornog ministarstva navode, na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu trećeg i četvrtog stupnja, a da nisu mlađi od 18 godina, niti stariji od 27 godina te da ispunjavaju uvjete oglasa raspisanog za određeno formacijsko mjesto.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole uz prijavu na javni oglas, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, s nazivom vrste škole i zvanja koje stječu.

Testiranja kandidata će biti realizirana u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – vojarna “Rajlovac“, Banjoj Luci – vojarna “Kozara”, Čapljini – vojarna “Božan Šimović” i u Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Povjerenstvo za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatima i, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojničku obuku primaju se u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, a na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijama.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img