spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiOsnovne mjere prevencije protiv trovanja hranom

N24-ZANIMLJIVOSTI

Osnovne mjere prevencije protiv trovanja hranom

PODIJELITE ČLANAK
  • Održavanje čistoće – prije pripremanja hrane, ruke i površinu na kojoj se namirnice odlažu, režu i sjeckaju treba dobro oprati Razdvajanje namirnica – svježe meso, perad i riba ne smije biti u dodiru s namirnicama koje se konzumiraju bez prethodne termičke obrade, primjerice s voćem i povrćem
  • Namirnice treba kuhati, peći i pržiti pri odgovarajućim temperaturama
  • Hlađenje ili zamrzavanje na odgovarajućim temperaturama – svježu hranu potrebno je staviti u hladnjak unutar dva sata.
  • Temperatura hladnjaka treba biti 4°C, a zamrzivača –18°C.
PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img