N24SportNogometOtkriveno što se dogodilo nestalom navijaču koji je pješke krenuo na SP

Navijač madridskog Reala

Otkriveno što se dogodilo nestalom navijaču koji je pješke krenuo na SP

PODIJELITE ČLANAK

Mjesec dana ostalo je do početka SP-a u Katru, najveće nogometne predstave koja se može zamisliti. Milijuni zaluđenih navijača iz cijeloga svijeta maštaju o tome da uživo mogu podržati svoje reprezentacije i nogometne ljubimce, a jedan takav je i Santiago Sanchez, španjolski zaluđenik najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Navijač madridskog Reala tim se povodom odlučio na nevjerojatan pothvat – krenuo je pješke od Madrida do Dohe, ali putem je nestao i više se nikome ne javlja. Sanchez je, u želji da podrži španjolsku nogometnu reprezentaciju, početkom 2022. godine, točnije 8. siječnja, krenuo na put dugačak 7200 kilometara, a svoje je putovanje “prenosio” na društvenim mrežama, objavljivao fotografije, lokacije, opisivao događaje i nadao se da će na vrijeme stići do Katra.

Prema njegovu planu u Katar je trebao stići neposredno prije početka SP-a te se nadao da će uživo upoznati reprezentativce Španjolske. Međutim, početkom listopada negdje u Iraku, u selu blizu granice s Iranom, gubi mu se svaki trag. No, španjolski mediji sada su otkrili što se dogodilo, prenose mediji.

Sanchez je završio u Iranu u zatvoru, a s njim je i prevoditelj. Zatim je prebačen u zatvor u Teheranu. Sanchez je uhićen jer je posjetio grob Mahse Amini, 22-godišnje djevojke koja je preminula nakon što je privedena jer nije pravilno nosila hidžab u Teheranu. Njezina smrt jako je odjeknula u svjetskim medijima.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još