Mileram torta mnogima je jedna od najdražih, stoga ne čudi da je jednako volimo u svako doba godine – ljeti, ali i u svečanim trenucima kao što su nadolazeći blagdani. Kako bismo ovu slasticu pripremili u jesenskom tonu, u kremu smo ubacili i malo kesten-pirea, a u nastavku možete pronaći recept za čokoladnu mileramku s kestenom.
Mileram torta s kestenom – sastojci:
za podlogu:
- 150 g brašna
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g maslaca
- prašak za pecivo
- 2 jaja
- 2 žlice kakaa
za kremu:
- 400 g milerama
- 300 ml mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 150 g kesten-pirea
glazura:
- 150 g tamne čokolade
- 50 g maslaca
- 1 žlica vode
Mileram torta s kestenom – priprema:
- Pripremiti tijesto. Pomiješati sve suhe sastojke pa dodati kockice maslaca sobne temperature i jaja. Zamijesite tijesto, obložite folijom pa stavite u zamrzivač na pola sata.
- Pripremite kremu. U lonac stavite mlijeko pa dodajte puding i šećer. Miješajte sve dok se ne zgusne pa u vruće dodajte mileram i kesten pire. Količinu kesten-pirea možete prilagoditi svome ukusu.
- Razvucite tijesto pa obložite dno i rub kalupa.
- Na tijesto izlijte smjesu s mileramom i kestenom.
- Pecite oko sat vremena u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
- Ostavite da se torta sasvim ohladi pa je prelijte glazurom od čokolade. Ovdje možete pronaći najbolji recept za čokoladnu glazuru.
- Ohladite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite.