spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleOvo su razlozi zbog kojih žene vole muškarce sa bradom!

Magazin

Ovo su razlozi zbog kojih žene vole muškarce sa bradom!

PODIJELITE ČLANAK

Mesec novembar sada se već tradicionalno naziva „Movember“. U dobrotvornoj kampanji učestvuju muškarci širom svijeta, tako što puštaju i njeguju svoju bradu i brkove, a sve sa ciljem podizanja svijesti o borbi protiv raka prostate i raka testisa.

Medijska grupacija Oslobođenje, kao kompanija koja godinama ima status društveno odgovorne, pridružila se ovom globalnom pokretu. Kroz ovaj mjesec bit ćemo vaši saveznici i istinski prijatelji. Da bi sve bilo lakše, za vas smo pripremili i lagane, zanimljive sadržaje, a sigurno ste se nekada zapitali da li žene više vole muškarce sa ili bez brade i brkova.

Možda neke od vas s podsijmehom pričaju o frajerima koji imaju brkove, ali ovaj muževan detalj na licu ima bogatu i moćnu historiji.

S obzirom na to da se trendovi iz godine u godinu menjaju velikom brzinom, samo je pitanje vremena kada će se historija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem vijeku je postojalo nepisano pravilo koje govori kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako, gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojom bradom i brkovima.

Jedno istraživanje je pokazalo kako 98% muškaraca s Forbesove liste 100 najbogatijih nema bradu. No, isto tako, čak 98 odsto motorista, kauboja, ratnika i ostalih ‘opasnih momaka’ ima ili je imalo bradu ili brkove. A žene vole „opasne momke“.

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica „pije vodu“ i dan danas. Naime, neka istraživanja su pokazala kako žene u kriznim situacijama imaju više poverenja u bradate i brkate muškarce. Stručnjaci ovaj fenomen povezuju s mudrošću i zrelošću koje simboliziraju dlake na licu.

Istraživanje je pokazalo kako žene ‘padaju’ na bradicu od dva-tri dana, kakvu često „fura“ George Clooney.

U jednoj anketi, u kojoj su učestvovale samo žene, prikazane su četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade, od svježe obrijane pa sve do guste brade, a rezultati su bili vrlo zanimljivi. Naime, više od polovine njih je za najlepšu fotografiju odabralo onu s bradom od desetak dana.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img