spot_img
spot_img
N24VijestiBiHPogledajte kakvo je stanje na cestama u Bosni i Hercegovini

28.11.2021. godine u 06 : 25 sati

Pogledajte kakvo je stanje na cestama u Bosni i Hercegovini

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 28. 11. 2021. u 06 : 25 sati

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Na dionicama uz rijeke Drinu, Bosnu, Spreču i Lašvu, kao i na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar (preko planinskog prijevoja Oštrelj) magla smanjuje vidljivost, dok na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Šuica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji općine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img