spot_img
spot_img
N24MagazinLifestylePogledajte novi trend za obnovu lica, lice vam može izgledati mladoliko na...

N24

Pogledajte novi trend za obnovu lica, lice vam može izgledati mladoliko na ovaj način

PODIJELITE ČLANAK

Većina žena isprobat će sve proizvode koji se reklamiraju pod motom da mogu doprinijeti mladolikom izgledu i zdravlju kože. Lani je iz Južne Koreje stigao novi trend: Slugging, i pokazalo da bi baš to moglo biti ono što koži mnogih žena nedostaje. No, ne svima, pa vrijedi preispitati što stručnjaci kažu o tome.
Ideja se lani počela širiti TikTokom, no poznata je već neko vrijeme.
-Slugging zapravo nije ništa novo, samo dosad nismo imali simpatično ime za to, kaže Chloe Savvides, kozmetičarka u Paviol Dermatology. Kaže da za ovaj trend možemo zahvaliti našim bakama i prabakama, koje su samouke imale neke tehnike njege koje su doprinosile hidrataciji kože.
-Pod pojmom slugging možemo smatrati njegu lica hidratantnom kremom protiv starenja, odnosno kremom koja stvara barijeru na koži i usporava dehidraciju – pojašnjava stručnjakinja.
Savvides dodaje kako je njena baka svake večeri mazala lice gustom kremom koja ostavlja film na koži i zaustavlja dehidraciju, što je rezultiralo time da su joj ljudi stalno davali komplimente zbog toga što joj je koža bila iznimno nježna i izgledala je zdravo. Ipak, metoda nije primjerena svakom licu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img