N24VijestiPreminuo Malčanski Brijač, monstrum iz Srbije koji je silovao curice i rezao...

Vijesti

Preminuo Malčanski Brijač, monstrum iz Srbije koji je silovao curice i rezao im kosu

PODIJELITE ČLANAK

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski Brijač umro je u zatvoru u Srbiji.

Kako javljaju srpski mediji, preminuo je jučer u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu nakon što ga je izdalo srce.

Ninoslav Jovanović pravomoćno je osuđen na doživotni zatvor 5. kolovoza prošle godine zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje djevojčice.

Krajem 2019. oteo curice, zlostavljao je, tukao i maltretirao

Jovanović je 20. prosinca 2019. godine u naselju Brzi Brod u Nišu oteo 12-godišnju curicu i s njom danima bježao. Dok je djevojčica hodala ulicom, pedofil ju je sustigao autom, zaustavio se i pozvao da uđe u vozilo. Kada mu je ona rekla da ne smije, predstavio se kao Bojan iz Niša i rekao da radi kao električar u njenoj školi. Zatražio je da mu pokaže gdje je škola i tako je prevario da uđe u auto.

Rekao joj je da idu kraćim putem do škole, a nakon nekog vremena rekao je da je oteta, da je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje i da ona mora ostati s njim dok mu njen otac ne vrati dijamant. Zatim joj je zaprijetio. Djevojčica je pokušala pobjeći, no on ju je sustigao, udario po glavi i odrezao joj kosu. Potom je nesretnu djevojčicu odveo u kolibu i tamo silovao.

Sve do 29. prosinca 2019. kad je nađena tjerao ju je da hoda, iako je bila gladna, umorna, iscrpljena i iako je plakala.Govorio joj je da ne smije stati i da mora nastaviti hodati. Udarao ju je u glavu i trbuh i prijetio da će joj ubiti roditelje.

Jovanović je nastavio bježati nakon što je policija pronašla djevojčicu. Uhićen je 5. siječnja 2020. godine na malčanskom groblju.

Monstrum koji je otimao curice, rezao im kosu i silovao ih

I prije ove otmice silovao je djevojčice, a uz to im je rezao i kosu.

Monstrum je, kako se saznalo iz ispovijesti žrtava, redovito je tijekom zlostavljanja rezao kosu svojim žrtvama. Odrezana kosa je pronađena tijekom potrage u štali jedne kuće, a sumnjalo se da pripada otetoj Moniki.

Dva tjedna prije nego što je oteo Moniku Jovanović je, prema pisanju Blica, u frizerski salon odveo djevojčicu za koju je rekao da je njegova kći i tražio da je ošišaju. Sutradan se vratio i tražio da joj daju njenu kosu.

Malčanski Brijač je višestruko osuđivani silovatelj, a jedna od prošlih žrtava za Večernje novosti iznijela je potresnu ispovijest.

“Radio mi je užasne stvari”

“Prije petnaest godina taj čovjek mi je radio užasne stvari od kojih se nikad nisam oporavila. Kada sam čula da je pušten iz zatvora, pretrnula sam od straha. Ne zbog sebe, nego zbog svog djeteta. Sada ja imam kćer, mala je još, ima pet godina, ali ja se ipak plašim jer je taj manijak na slobodi. Ova vijest da je Monika nestala vratila mi je film. I ja sam tada imala 12 godina. Sve strahote ponovno proživljavam”, kazala je N. P. (27).

Nju je prije 15 godina oteo i zlostavljao Malčanski Brijač. Prisjetila se kako je on tog kobnog dana ušao u njihovu kuću i predstavio se kao prijatelj njenog oca koji je nedugo prije toga preminuo. Zamolio je njenog brata i nju da krenu s njim kako bi mu nešto pomogli. Na pola puta pitao je djevojčicu želi li prodati svoju kosu jednom frizerskom salonu za novac. S obzirom na to da je iznos bio privlačan, pristala je, a njen brat se tada vratio kući po škare.

“Kada sam ostala sama s njim, odveo me na posve drugu stranu”, prisjeća se jezivih detalja ova Nišlijka koja je sada majka troje djece.

“Skrenuli smo i išli kroz neke njive. Znala sam da nas je prevario. Probala sam se otrgnuti, ali nisam mogla. Odveo me u jednu napuštenu vikendicu. Prijetio je, rekao je da su svuda okolo njegovi ljudi i da ne pokušavam bježati, da će me oni ubiti ako me vide. Onda je izvadio škare i počeo me šišati. Plakala sam, onda me je silovao. Na kraju dana mi je rekao da mogu ići i pustio me. Godinama sam sanjala taj dan”, ispričala je žrtva.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još