spot_img
spot_img
N24SportPretučeni nogometni sudac: Napali su nas igrači, zaštitari, povjerenik...

Sport

Pretučeni nogometni sudac: Napali su nas igrači, zaštitari, povjerenik…

PODIJELITE ČLANAK

Na utakmici Prve županijske lige TŽ, između Trešnjevke iz Maoče i Mladost iz Gornjih Živinica, pretučene su suci, i to Agan Ramić, Amir Husić i Emir Babajić.

Bez zaštite

Utakmica se igrala u Koraju jer je Maoča već ranije kažnjena, a kako su ranije za Avaz objasnili iz NSTŽ, utakmica nije trebala biti ni odigrana.

– Utakmica nije trebala biti ni odigrana, jer se ne primjenjuju dosljedno odluke Saveza. Neki klubovi igraju na istoj općini, dok je Trešnjevka Maoča promijenila općinu. Utakmica je odigrana u Republici Srpskoj, na terenu kluba Druge županijske lige, što prema propozicijama NSTŽ nije moguće. Trebala je biti odigrana na stadionima koji su primljeni za Prvu županijsku ligu TŽ, kazali su iz NSTŽ.

Sudac Agan Ramić za portal “Avaza” objasnio je što se sve događalo na spomenutom stadionu, te ističe kako ga najviše pogađa to što tijela reda koja su bila zadužena za sigurnost sudaca, nisu ni prstom pomaknuli kako bi zaštitili njega i kolege.

– Gosti su poveli 0:2, došlo je do nervoze, jedan igrač je fizički nasrnuo na mog asistenta, a ja sam ga htioudaljiti da ga ne ozlijedi. U tom je nastao kaos, i boca je doletjela izvan terena, uletio je netko iz publike, ja sam počeo trčati prema svlačionici gdje me je sapleo povjerenik za sigurnost, tu je bilo i “cipelarenja”, udaranja.. . Ušao sam unutra, ostali su izašli vani. Zaključao sam se u svlačionicu, a sve je to promatrala policija RS-a. Međutim, nitko nije reagirao, prisjeća se sudac Ramić.

Otišli u pratnji policije

– U međuvremenu nekoliko domaćih igrača je nastavio provaljivati unutra. Ima tu još jedna pomoćna prostorija s nekim nabacanim stvarima u koju sam ušao. Oni su odvalili prva vrata, iz štoka su ih izvalili. Znači tukli su nas, igrači s brojevima  2, 4 i 8, i još jedan koji je skinuo dres, zatim povjerenik, zaštitati… oni koji su nas trebali zaštiti, priča Agan.

– Zaštitili su nas domaći kapetan i još jedan igrač kojeg znam od ranije, da njih nije bilo dobili bi još batina. Inače, ovaj domaći tim je bio znatno lošiji, od prve minute su udarali, nisu ni htjeli nogomet igrati. Poslije smo otišli uz pratnju policije u Čelić, u hitnu, pa se vratili na stadion gdje je policija vršila očevid. Bilo je i materijalne štete, meni je vozilo oštećeno. Leđa su mi “šarena” od udaraca, zaključio je sugovornik Avaza.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img