spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaPretužna scena: Roditelji ubijenih učenika u Beogradu stigli na suđenje sa slikama...

N24

Pretužna scena: Roditelji ubijenih učenika u Beogradu stigli na suđenje sa slikama svoje djece

PODIJELITE ČLANAK

Krivični postupak protiv Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, oca i majke dječaka ubojice, kao i protiv dvojice radnika streljane u koju je dječak išao sa ocem, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Na jučerašnjem ročištu, sudsko vijeće odlučilo je da zatvori suđenje za javnost.

Prvi koji su stigli na suđenje jesu roditelji Angeline Aćimović, koji su u zgradu suda unijeli veliku fotografiju svoje kćerke.
Fotografiju je čvrsto u rukama držao djevojčičin otac Anđelko.

Stigli su i roditelji Mare Anđelković, majka Eme Kobiljski.

Majka malenog Andrije Čikića došla je također noseći u rukama sinovu fotografiju.

Svoju odluku da isključi javnost sa suđenja i to po prijedlogu Višeg javnog tužiteljstva, detaljno je objasnio postupajući sudac Zoran Božović.

On je objasnio da se javnost isključuje radi zaštite interesa maloljetnih osoba, jer je kobnog dana ubijeno 9 maloljetnika, povrijeđeno 6, a ugrožena je osobna sigurnost za njih 11.

Roditelji dječaka ubojice koji je 3. svibnja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio masovno ubojstvo, jučer su se izjasnili da nisu krivi.

Tijekom ročišta pročitana je optužnica i iznijeta su uvodna izlaganja, a sutra bi optuženi trebalo da iznesu obrane.

Kako je “Blic” ranije pisao, otac i majka dječaka ubojice, Vladimir i Miljana Kecmanović ušli su oko 11 sati jučer u sudnicu u Palati pravde gdje se i danas ponovo održava suđenje. Na početku suđenja, Vladimir i Miljana su plakali.

Vladimir Kecmanović ušao je u sudnicu sa lisicama na rukama i prošao je pored Miljane klimnuvši joj glavom, međutim, nisu ostvarili nikakvu komunikaciju.

Roditelji žrtava koji su došli na suđenje, sjedili su iza njih.

Više javno tužiteljsvo predložilo je da se isključi javnost, međutim, odvjetnici okrivljenih Miljane i Vladimira su se protivili tome.

Na suđenju su prisutni i vlasnik streljane u kojoj je dječak trenirao pucanje, Ratko Ivanović i trener Nemanja Marinković koji se također nalaze na optužnici Višeg javnog tužiteljstva.

Sud je potom donio odluku da isključi javnost iz postupka.

Nema kome nije zastala knedla u grlu nakon što su u sudnici ugledali majku Eme Kobiljski kako drži fotografiju svoje mrtve kćerke.

Kako prenosi Blic, majka dječaka ubojice, Miljana Kecmanović, stigla je jučer oko 11 sati u Palatu pravde na suđenje po optužnici Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu kojom joj se, zajedno sa njenim suprugom, Vladimirom Kecmanovićem, na teret stavlja da su dječaku ubojici omogućili da koristi oružje.

Podsjetimo, Miljani Kecmanović se na teret stavlja izvršenje krivičnog djela – Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je Vladimiru na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela – Teško djelo protiv opće sigurnosti.

Tijekom izvanrednog obraćanja glavnog javnog tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, otkriveno je da je DNK trag Miljane Kecmanović pronađen na čahuri koja je nađena kod vrata u učionici povijesti gdje je 3. svibnja njen sin usmrtio devet vršnjaka i čuvara škole.

Za Miljanu Kecmanović tužiteljstvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 mjeseci.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img