spot_img
spot_img
N24VijestiProglašeno stanje prirodne nepogode u općini Kupres

Proglašeno stanje prirodne nepogode u općini Kupres

PODIJELITE ČLANAK

Načelnik općine Kupres Zdravko Mioč na prijedlog Stožera civilne zaštite te općine donio je u petak Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kupres.

Kako se navodi u Odluci, proglašenje prirodne nepogode je uslijedilo zbog olujnog nevremena koje je pogodilo dio općine Kupres, odnosno njena naseljena područja Odžak, Novo naselje – zapadni dio grada te vikend naselje Čajuša, koja se dogodila 4. studenog ove godine prilikom čega je pričinjena veća materijalna šteta na stambenim i društvenim objektima u navedenom području.

Odlukom se zadužuju općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodom nepogodom.

Naime, dana 4. studenog ove godine, tijekom noćnih sati, olujno nevrijeme s pijavicom pogodilo je naseljena mjesta Odžak i Novo naselje u općini Kupres. Od udara olujnog vjetra i pijavice oštećene su obiteljske kuće i pomoćni objekti na navedenim lokalitetima.

Pričinjena je veća materijalna šteta na obiteljskim kućama kao i na objektu Hrvatskog doma u Kupresu, izvjestio je načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img