spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetPutin u Rusiji zabranio operacije promjene spola

N24-VIJESTI

Putin u Rusiji zabranio operacije promjene spola

PODIJELITE ČLANAK

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u ponedjeljak kontroverzni zakon koji zabranjuje operacije “promjene spola”.

Rusi s drugačijim rodnim identitetom ne mogu se više podvrgavati operativnim postupcima ili da im budu propisani hormoni, javlja Hina.

Liječnici kažu da će novi zakon onemogućiti ljudima pristup zdravstvenoj pomoći.

Aktivisti za ljudska prava žale se na narušavanje prava na samoodređenje. Pogođeni ljudi koji govore o promjeni spola boje se još veće isključenosti, porasta nasilja i nasilnih napada.

Državna Duma je 14. srpnja jednoglasno izglasala zakon. Prema njemu, brakovi u kojima je partner u prošlosti promijenio spol, bit će poništeni. Međutim, kirurške intervencije će biti dopuštene i dalje ako su, primjerice, seksualni organi nepravilno oblikovani.

Inicijatori ovog zakona objavili su da žele zaštititi kulturalnu tradiciju i obiteljske vrijednosti u borbi protiv zapadnih ideologija.

Putin se smatra zagovornikom modela rigidnih uloga muškaraca i žena. Putin, koji opetovano inzistira na tradiciji, no koji je razveden, također je ozakonio u ustavu da brak može biti samo između muškarca i žene.

Putin i Ruska pravoslavna crkva, jedan od njegovih glavnih stupova potpore, opetovano su pitanja rodnog identiteta prikazivali kao ekscese liberalne ideologije Zapada.

Želimo li zaista da se djeci u našim školama od najranijih razreda nameću perverzije koje vode do degeneracije i izumiranja, rekao je Putin u rujnu.

Djeca se treniraju da misle da navodno postoji još spolova osim muškog i ženskog, i predlaže se da imaju operaciju spola, ustvrdio je Putin. Za Rusiju je to neprihvatljivo, rekao je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img