Sastojci za cheesecake sa sirupom od bazge:

  • 200 g čajnih kolutića
  • 100 g maslaca
  • 500 g kremastog sira
  • 25 g šećera u prahu
  • 2 žlice soka od bazge
  • 1 čajna žličica iscijeđenog soka od limete (ili limuna)
  • korica 1 limete (ili limuna)
  • 100 g bijele čokolade
  • 300 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Smrvite čajne keksiće u mikseru ili valjkom za razvijanje tijesta dok ne dobijete prah.
  2. Pomiješajte mrvice od keksića s rastopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera 20 centimetara i stavite u hladnjak da se stvrdne.
  3. U velikoj posudi pomiješajte kremasti sir, šećer, sok od bazge, sok iscijeđene limete i njezinu naribanu koricu dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Rastopite na pari bijelu čokoladu i pustite da se malkice ohladi (oko 2 minute) prije nego što je pomiješate sa smjesom od sira.
  5. U posebnoj posudi istucite vrhnje za šlag i nježno ga umiješajte u smjesu od sira i bijele čokolade.
  6. Prelijte smjesu preko baze od keksa i vratite u hladnjak na hlađenje barem šest sati, a idealno bi bilo preko noći.

n24.ba