N24ReceptiRecept: Kroketi od slanutka, krumpira i peršina

N24-RECEPTI

Recept: Kroketi od slanutka, krumpira i peršina

PODIJELITE ČLANAK

Slanutak, krumpir i peršin odlična su kombinacija. Uz ove ukusne krokete poslužite krastavce i umak od rajčice. Sastojci su dovoljni za četiri porcije, a trajanje pripreme je do 60 minuta.

Sastojci:

  • 25 dag skuhanog slanutka ili iz konzerve
  • 15 dag krumpira
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • nekoliko grančica metvice
  • 1 jaje
  • 4 rajčice ili pelati iz konzerve
  • 1 režanj češnjaka
  • grančica celera
  • 3 kisela krastavca
  • kim
  • krušne mrvice
  • 2 žlice ulja
  • brašno
  • feferon
  • sol

Priprema:

Krumpir skuhajte pa ga potom ogulite ga i usitnite. Ocijedite i zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir. Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u umućeno jaje te u krušne mrvice. Poslažite krokete na nauljeni lim i pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva C. Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješaj s dvije žlice maslinova ulja, malo soli i 2, 3 listića celera. Ocijeđene kisele krastavce tanko narežite i pospite kimom.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još