Popečci od tikvica su nam posebno dragi jer ih možemo jesti i tople i hladne, a nerijetko ih pojedu i oni koji inače tikvice gledaju poprijeko. U njih možemo staviti gotovo sve što poželimo, a mi smo u ove stavili finu kremastu ricottu i malo češnjaka. Ispecite ih prvom prilikom!
Popečci od tikvica i sira – sastojci:
- 200 g ricotte
- 300 g tikvica
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- 50 g parmezana
- 50 g krušnih mrvica
- prstohvat soli
- malo papra
- krušne mrvice za valjanje
Popečci od tikvica i sira – priprema:
- Operite tikvice, posušite ih pa ih naribajte na grubi dio ribeža (nemojte ih guliti).
- Stavite tikvice u dublju zdjelu, posolite ih i popaprite, dodajte im protisnuti češnjak, ricottu, parmezan, krušne mrvice i jaje pa sve dobro izmiješajte.
- Oblikujte popečke, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju. Pržite ih s jedne strane oko tri minute minute, a potom isto toliko s druge strane.
- Pržene popečke odložite na tanjurkoji ste prekrili kuhinjskim ubrusom i poslužite tople.
Ako više volite obične popečke, bez puno dodataka, imamo i za njih recept. Ovi fini popečci od tikvica stvarno su gotovi za čas, bilo da ih pečete u pećnici ili pržite u ulju. Ne morate baš uvijek termički obraditi tikvice, odlične su i sirove, posebno ako ih koristite za finu tjesteninu s kojom kilogrami idu dolje, piše zadovoljna.hr.