Sastojci:
330 g integralnog brašna
1,5 žličica praška za pecivo
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
14 g maslaca ili kokosovog ulja
3 bjelanjka
4 žličice ekstrakta vanilije
4,5 žličice tekuće stevije
180 g grčkog jogurta
240 ml mlijeka
210 g jagoda
Za preljev:
45 g šećera ili zaslađivača u prahu
2 – 3 žlice mlijeka
Priprema:
Prvo zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte integralno brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol u jednoj zdjeli. U drugoj zdjeli, umutite bjelanjke, javorov sirup, steviju grčki jogurt i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte mokre sastojke u suhe sastojke i pažljivo promiješajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim dodajte narezane jagode i nježno ih umiješajte u smjesu. Premažite kalup za kruh maslacem i posipajte s malo brašna. Prelijte smjesu u kalup i poravnajte površinu. Pecite kolač oko 55 do 65 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi. Pripremite preljev tako što ćete pomiješati sastojke i zatim prelijte preko ohlađenog kolača.