spot_img
spot_img
N24VijestiRusija zaprijetila Hrvatskoj: "Ovo je nehuman potez koji neće proći bez odgovora"

Rusija zaprijetila Hrvatskoj: “Ovo je nehuman potez koji neće proći bez odgovora”

PODIJELITE ČLANAK

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova danas je bijesnim riječima komentirala navodno hrvatsko odbijanje organizacije “humanitarnog leta” kojim bi se protjerani ruski diplomati vratili u Rusiju.

“Hrvatska je odbila organizirati humanitarni let za zaposlenike ruskog veleposlanstva u Zagrebu. Moskva će odgovoriti na to”, rekla je Zaharova.

“U svojoj militantnoj rusofobiji, službeni Zagreb je dosegao točku u kojoj je na nediplomatski način, kršeći pravila pristojnosti i standarda međunarodne komunikacije, odbio organizirati humanitarni let kojim bi se evakuirala velika skupina zaposlenika ruskog veleposlanstva sa svojim obiteljima, uključujući malu djecu”, rekla je Zaharova, a prenosi prorežimski Sputnik.

“Ovakav ponižavajući stav neće proći bez odgovora”

“Govorimo o ljudima kojima su hrvatske vlasti nerazumno naredile da napuste Hrvatsku”, dodala je Zaharova.

Zaharova je navela kako takav “nehuman i ponižavajući” stav prema ruskim državljanima neće proći bez odgovora.

Podsjetimo, Hrvatska je zbog ruske invazije na Ukrajinu protjerala 18 ruskih diplomata iz Zagreba te 6 članova administrativnog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

Plenković: To je ruska propaganda

Plenković je danas nakon sjednice HDZ-a rekao da ne vidi gdje je problem te da se ovdje radi o ruskoj propagandi.

“Koliko ja znam, ti ljudi su napustili Hrvatsku. Mislim da su letjeli preko Beograda ili nešto slično. Nema tu nikakve rusofobije, postoji jasan politički stav Hrvatske da su ti koji su ničim izazvani, neopravdano, nezakonito, kršeći sva pravila međunarodnog prava i poretka, napali Ukrajinu, koja je nama prijateljska zemlja, napadaju gradove, nastavljaju ubijati žene i djecu, a da mi na to odgovorimo ovako kao i većina drugih zemalja”, rekao je Plenković.

Premijer smatra da je rok od dva tjedna bio dovoljan.

“Dali smo im više nego ostali, dva tjedna za tih 23, 24 ljudi, to ne vidim da je problem. Tu propagandu kremaljsku, to možete postaviti ovima koji su pro-Kremlj, je li to dobro ili nije”, rekao je Plenković.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img