N24VijestiBiHStanje na cestama 12. 11. 2021. u 15 : 50 sati

Bosna i Hercegovina

Stanje na cestama 12. 11. 2021. u 15 : 50 sati

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 12. 11. 2021. u 15 : 50 sati

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od večeras (12.11.) u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj će se obustavljati, a vozila će se preusmjeriti na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok autobusi i teretna vozila saobraćaju preko Romanije.

Zbog većeg oštećenja kolovoza i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Danas i sutra (12. i 13.11.) od 08 do 18 sati zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još