spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama 9. studenog 2021. u 17:00 sati.

Bosna i Hercegovina

Stanje na cestama 9. studenog 2021. u 17:00 sati.

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 9. studenog 2021. u 17:00 sati.

Uviđaj prometne nesreće koja se dogodila u tunelu Vukov Gaj (A-1 Butile-Sarajevo sjever) je završen, ali zbog dugih kolona vozila koje su se stvorile, na ovoj dionici autoceste saobraćaj se i dalje odvija usporeno.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća mjestimično po mokrom stanju. Skrećemo pozornost na česte odrone kamenja i zemlje na kolnik, a na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska naoblaka smanjuju vidljivost. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže razmak između vozila i da se na vrijeme informiraju o trenutnoj situaciji na cestama.

Autocestom Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, a kroz Rumunjsku autobusi i kamioni.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići).

Zbog izvođenja potrebnih radova trenutno se na dionici magistralnog puta A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) odvija dvosmjerni saobraćaj suprotnom trakom od zone radova .

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići) saobraćaj je obustavljen od 22 do 6 sati i preusmjeren na alternativni pravac preko Dubrave. Putnička vozila iz pravca Tuzle tokom dana saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznim putem oko tunela. Kamioni se tijekom dana usmjeravaju i na cestu kroz Dubravu.

Zbog sanacionih radova obustavljen je promet na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina). Za vrijeme izvođenja radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Zbog radova usporeno se saobraća na cestama: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (kod kolovoza). izlaz iz Gruda) ) i Stolac-Hutovo (u Cerovici) .

Zbog brojnih odrona i opasnosti od odrona na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum / Šćepan Polje, putnička vozila otežano prometuju, dok je promet za teretna vozila obustavljen.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img