spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama: Bosna i Hercegovina u 15:15 sati

17. 11. 2021. u 15 : 15 sati

Stanje na cestama: Bosna i Hercegovina u 15:15 sati

PODIJELITE ČLANAK

Stanje na cestama 17. 11. 2021. u 15 : 15 sati

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj će se potpuno obustaviti večeras od 22 sata do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije prometovat će obilaznicom oko tunela, dok će sva vozila iz smjera Tuzle ići preko Dubrava.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na magistralnom putu Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) i dalje je aktualna zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo puteve: Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma Stupari),Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img