spot_img
spot_img
N24VijestiBiHStanje na cestama u Bosni i Hercegovini

04. 11. 2021. u 06 : 25 sati

Stanje na cestama u Bosni i Hercegovini

PODIJELITE ČLANAK
Stanje na cestama
Ovoga jutra vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Za danas je najavljen početak radova u mjestu Radanovići, na magistralnom putu Blažuj-Gromiljak, zbog čega će se od 08 do 16 sati saobraćati usporeno-jednom trakom.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionici Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img