spot_img
spot_img
N24VijestiStanje na cestama u Bosni i Hercegovini

9. studenog 2021. u 6.30 sati.

Stanje na cestama u Bosni i Hercegovini

PODIJELITE ČLANAK
Stanje na cestama 9. studenog 2021. u 6.30 sati.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrim i skliskim kolovozima. Na dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske naoblake.

Autocestom Sarajevo-Foča mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, dok autobusi i kamioni saobraćaju kroz Rumunjsku.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Podgrab-Jahorina (u mjestu Lisovići) .

Na regionalnom putu prema Jahorini (dionica Trijangla-Jahorina) zbog odrona putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen.

I dalje upozoravamo na lokalno povećane količine vode na kolniku, kao i na opasnost od mogućih odrona i odrona. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i uvjetima na cesti.

Zbog minerskih radova danas će od 11.30 do 14.30 sati biti obustavljen promet na regionalnoj cesti Šipovo-Kupres (u mjestu Novo Selo ).

Na dionici magistralnog puta A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklović i) saobraćaj je obustavljen od 22 do 6 sati i preusmjeren na alternativni pravac preko Dubrave. Putnička vozila iz pravca Tuzle tokom dana saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznim putem oko tunela. Kamioni se tijekom dana usmjeravaju i na cestu kroz Dubravu.

Zbog sanacionih radova obustavljen je promet na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina ). Za vrijeme izvođenja radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih prometnica sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja ), Donji Vakuf-Jajc e (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromilja k (Radanovići), Doboj-Gračanica. (u Klokotnici), Grude -Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u Cerovici).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img