spot_img
spot_img
N24VijestiRegijaStotinjak radnika je 27. travnja dobilo najgoru vijest: Zaposleni se hvataju za...

N24

Stotinjak radnika je 27. travnja dobilo najgoru vijest: Zaposleni se hvataju za slamku spasa

PODIJELITE ČLANAK

Od početka rata u Ukrajini brojne su njemačke tvrtke morale zatvoriti svoja vrata i otpustiti na tisuće radnika. Posljednji u nizu je lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof koji je nedavno objavio da će morati zatvoriti još najmanje 16 trgovina diljem Njemačke, piše Fenix magazin.
Nakon objave tvrtke, zaposlenici Kaufhofa u Mainzu odlučili su uputiti poziv u pomoć. Radnici su na ulazu u trgovinu Kaufhof u Mainzu ostavili stol s popisom na koji se kupci mogu prijaviti i tako eventualno spriječiti zatvaranje trgovine.
Žele prikupiti što više potpisa kupaca kako bi ih zaobišao val zatvaranja, a uprava Kaufhofa odustala od zatvaranja trgovine u Mainzu.

Veliki gubitak za Mainz

Radnici su obavijest o zatvaranju trgovine dobili u subotu, 27. travnja. Trgovina bi vrata trebala zatvoriti 31. kolovoza ove godine, a bez posla će ostati oko 100 radnika. Prema riječima glasnogovornice sindikata Verdi, neki od njih u ovoj robnoj kući u Mainzu rade 20 i više godina.

Ako se Galeria Kaufhof doista zatvori, bit će to veliki gubitak za Mainz. Ravnateljica Odjela za gospodarstvo grada Mainza Manuela Matz (CDU) kaže da gradske vlasti žele spriječiti zatvaranje trgovina u središtu grada.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img