spot_img
spot_img
N24SportSutra u BiH počinje Europsko nogometno prvenstvo za žene do 17 godina

Sport

Sutra u BiH počinje Europsko nogometno prvenstvo za žene do 17 godina

PODIJELITE ČLANAK

Bosna i Hercegovina je domaćin Europskog nogometnog prvenstva za žene do 17 godina, koje počinje u utorak, 3. svibnja, a trajat će do 15. svibnja.

Osam ekipa podijeljeno je u dvije skupine, a igrati će u četiri grada u BiH: Sarajevu, Zenici, Mostaru i Širokom Brijegu.

Skupinu A čine Bosna i Hercegovina, Njemačka, Nizozemska i Danska, a utakmice se igraju u Zenici i Sarajevu.

Skupinu B čine Španjolska, Francuska, Finska i Norveška, a utakmice se igraju u Mostaru i Širokom Brijegu.

Treneri iz skupine B su na konferenciji za medije u Mostaru govorili o tome što očekuju od ovog turnira.

– Za našu reprezentaciju ovo je važan turnir, uzbuđeni smo… Moj je tim napredovao u razvoju i iskustvu – kratko je izjavio trener Španjolske Eugenio Gonzalo Martin.

Trenerica Francuske Cécile Locatelli rekla je kako se također veseli turniru, ali i da imaju ozlijeđene dvije nogometašice.

– Veoma smo sretni što smo ovdje jer je prošlo pet godina od našeg zadnjeg nastupa na U-17 prvenstvu. Imam dobru ekipu, spremni smo za sutra i mislim da možemo napraviti nešto dobro na turniru – naglasila je Locatelli.

Trener Finske Marko Saloranta naglasio je kako je za njegovu reprezentaciju velika stvar što sudjeluju na turniru te da im je ovo tek drugi put u povijesti da su se plasirali na ovo natjecanje, dodavši da je to prvi put bilo prije četiri godine.

– Naš sutrašnji protivnik je Francuska, različite smo nogometne nacije, što se vidi po tome da oni imaju veću bazu igračica. Francuska će biti težak protivnik, ali ovdje smo da se natječemo i nadam se da ćemo ostati što je duže moguće. Znam da je to veliki cilj, ali na to ciljamo – izjavio je Saloranta.

Trenerica Norveške Elise Brotangen smatra kako je njihov sutrašnji protivnik Španjolska dobra ekipa, ali da ih spremno dočekuju.

– Susrećemo se s Španjolskom, koja je težak protivnik, ali igrali smo s njima i ranije. Oni također znaju da smo i mi težak protivnik i spremni smo za sutrašnju utakmicu, igrat ćemo napadački. Veselim se utakmici – kazala je trenerica Norveške.

Treneri ekipa su pohvalili gostoprimstvo, a ostali su zadivljeni i Mostarom, s posebnim naglaskom na Stari most.

Osim toga, španjolski izbornik je rekao kako je upoznat s činjenicom da je i Luka Modrić igrao u Mostaru, naglasivši kako je Luka za njega jedan od najvažnijih nogometaša Kraljevskog kluba.

Trenerica Francuske je pohvalila teren u Međugorju na kojem je trenirala njezina ekipa, a trener Finske je izjavio kako se vidi da je nogomet u BiH “velika stvar” te je također izrazio svoje zadovoljstvo terenima.

Ekipe Francuske i Finske započinju svoj put međusobnim dvobojem na stadionu Pecara u srijedu u 17.30 sati, dok se ekipe Španjolske i Norveške susreću na stadionu pod Bijelim brijegom u 20 sati.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img