Teleća šnicla u finom vinskom umaku
Ako ste ljubitelj sočnih mesnih jela s bogatim umacima, teleća šnicla u sosu od vina idealan je izbor za vas. Ovaj recept donosi savršen spoj nježne teletine, aromatičnih gljiva i bijelog vina, stvarajući jelo kojem je teško odoljeti.
Sastojci:
- 800 g telećeg buta
- 2 glavice crnog luka
- 120 g bijelog luka
- 300 g šampinjona
- 3 dl mlijeka
- 2 dl bijelog vina
- 3 dl juneće supe
- 300 g tjestenine (po želji)
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 0,5 dl ulja
- Mješavina začina
Priprema:
- Teleći but narežite na tanke šnicle, začinite ih po ukusu te ih uvaljajte u brašno. Na zagrijanom ulju kratko ih propržite s obje strane, a zatim ih izvadite i stavite na toplu površinu.
- Crni i bijeli luk sitno nasjeckajte, pa ih propržite na istoj masnoći u kojoj se pekla teletina.
- Dodajte narezane šampinjone i nastavite ih pržiti dok ne omekšaju, uz povremeno miješanje.
- Ulijte bijelo vino i juneću supu, vratite meso u tavu i ostavite da se lagano dinsta na umjerenoj temperaturi.
- Kada alkohol ispari, začinite prema vlastitom ukusu i nastavite dinstati dok se ne postigne željena gustoća umaka.
- Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ocijedite je i po potrebi dodajte malo masnoće kako bi bila sočnija.
- Dinstane šnicle poslužite uz toplu tjesteninu, posipajući ih svježim peršinom za dodatni okus i miris.
Ovo ukusno jelo idealno je za sve prilike – od obiteljskog ručka do posebnih večera. Isprobajte ovaj recept i uživajte u bogatim aromama domaće kuhinje!

