N24VijestiBiHTK: Velika policijska akcija - pogledajte što je sve pronađeno

N24-CRNA KRONIKA

TK: Velika policijska akcija – pogledajte što je sve pronađeno

PODIJELITE ČLANAK

Na području Tuzlanskog kantona u pretresu više stambenih i drugih objekata, vozila i osoba sa područja Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Kladnja, Živinica, Sapne i Banovića pronađeni su oružje, municija i droga, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

Pronađeni i privremeno oduzeti predmeti mogu se dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelima.

Policija je pretresom kuće, vozila i osobe čiji su inicijali E.H. /36/ iz Gradačca pronašla 10 komada pištoljske municije kalibra 7,65 milimetara, a pretresima kuće, pomoćnih objekata i vozila osobe R.B /34/ iz Kladnja pronađeni su pištolj “crvena zastava” sa okvirom i sedam komada municije kalibra 7,65 milimetara, pištolj “zoraki” sa okvirom i četiri komada municije, sedam patrona municije kalibra 12 milimetara – sačme za pušku “sačmaricu”.

Kod iste osobe pronađena je i kutija u kojoj je bilo 25 komada municije za gasni pištolj, staklena posuda sa zelenim poklopcem u kojoj se nalazila droga, vrećica droge, folija sa tragovima droge i dva mobilna telefona.

Pretresanjem vozila u vlasništvu osobe H.B. /45/ pronađen je mobilni telefon, kao i kod osobe M.B. /40/ i Ć.O. /31/. Sve ove osobe su iz Kladnja.

Pretresom porodične kuće, vozila i osobe A.U. /25/ iz Živinica pronađeno je oko 50 grama droge, ručna bomba “kašikara”, digitalna vaga za precizno mjerenje, 14 komada municije kalibra 8X57 milimetara i mobilni telefon.

Policija je pretresom porodične kuće i dvorišta osobe H.M. /28/ iz Tuzle pronašla metalni tanjir sa drogom, bankovna kartica i komad papira sa tragovima droge, te folija i dvije kesice u kojima je droga.

Pretresanjem porodične kuće korisnika N.H. /36/ iz Tuzle pronađena je precizna vaga za mjerenje i tablet sa vidljivim tragovima droge.

Policija je pretresom porodične kuće M.S. /40/ iz Gradačca pronašla pištolj “crvena zastava” 7,62 milimetara sa okvirom i devet komada municije kalibra 7.62 milimetra, dok je pretresom porodične kuće N.H. /53/ iz Sapne pronađen pištolj “češka zbrojevka” sa okvirom i 20 komada municije.

Rad na dokumentovanju krivičnih djela u navedenim slučajevima bit će nastavljen pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Policijska akcija je izvršena jučer u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije.

Pretresi su izvršeni po naredbama nadležnih sudova, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Izvor: N1

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još