spot_img
spot_img
N24VijestiTomislavgrad postaje općina vjetroparkova: Izdaje se još jedna koncesija

Vijesti

Tomislavgrad postaje općina vjetroparkova: Izdaje se još jedna koncesija

PODIJELITE ČLANAK

Vlada Hercegbosanske županije donijela je odluku o provođenju postupka dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka Ljubuša u općini Tomislavgrad ukupne snage 80 MW.

Koncesija će se dodijeliti kroz postupak nadmetanja po pozivu su skladu sa odredbama Zakona o koncesijama i Uredbe o dodjeli koncesija Vlade HBŽ, a provodit će ga Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije, priopćeno je nakon sjednice Vlade.

Inače, na podrućju Općine Tomsilavgrad gradi se ili će se graditi više vjetroparkova – VE Mesihovina, VE Jelovača, VE Gradina, VE Galečić, a i VE Ivovik, čija je gradnja u punom jeku, na prostoru je ove i livanjske općine, piše Indikator.ba.

Vlada Hercegbosanske županije Vlada također je odobrila ugovor o koncesiji za Rudnik Mesihovina d.o.o.Tomislavgrad. Koncesija je dodijeljena nakon provedenog pregovaračkog postupka s koncesionarom tvrtkom Rudnik Mesihovina d.o.o.Tomislavgrad koja namjerava eksploatirati mineralnu sirovinu crveni boksit na eksploatacijskom polju “Okrugli brig” Studena Vrila općina Tomislavgrad.

Vlada je također dala i saglasnost na tekst prijedloga ugovora o koncesiji s navedenim društvom. Jednokratna koncesijska naknada utvrđena je u iznosu od 1.910,00 KM, dok se godišnja (tekuća) koncesijska naknada obračunava u iznosu od 2,50 % od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom mineralne sirovine, priopćeno je.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img