N24ReceptiTorta bez pečenja: Recept za božanstvenu slasticu od čokolade i pistacija

N24 RECEPTI

Torta bez pečenja: Recept za božanstvenu slasticu od čokolade i pistacija

PODIJELITE ČLANAK

Za pripremu ove torte od čokolade i pistacija ne trebaju vam posebna znanja. Najteži dio u pripremi je čekanje da se nadjevi stisnu, a torta bude spremna za rezanje i konzumaciju.

Ne trebate paliti pećnicu da biste napravili ukusnu slasticu. Ova torta od čokolade i pistacija najbolji je dokaz za tu tvrdnju. Ne samo da se ne peče, već i ne sadrži brašno, gluten ili sastojke životinjskog porijekla.

Podlogu za tortu
napravite od mljevenih pistacija, brašna od badema, javorovog sirupa i kakao praha. Preko podloge premažite maslac od pistacija, a potom prelijte ganache od čokolade i kokosova vrhnja.

Ako na raspolaganju nemate maslac od pistacije možete ga napraviti sami u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća. Blendajte orašaste plodove dok se ne pretvore u glatku kremu, a po želji je možete zasladiti s nešto javorovog sirupa.

Za pripremu ove torte od čokolade i pistacija bez pečenja ne trebaju vam posebna znanja. Najteži dio u pripremi je čekanje da se nadjevi stisnu, a torta bude spremna za rezanje i konzumaciju.

Sastojci za tortu:

Sastojci za podlogu:

  • 120 g mljevenih pistacija
  • 120 g brašna od badema
  • 60 kakao praha
  • 50 g javorova sirupa
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 300 ml kokosovog vrhnja za šlag iz konzerve
  • 300 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca od pistacije
  • prstohvat soli
  • pistacija za ukrašavanje torte

Priprema:

  1. Kalup za torte prekrijte papirom za pečenje.
  2. U zdjeli pomiješajte mljevene pistacije, brašno od badema, kakao prah, sol i javorov sirup. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za torte.
  3. Preko podloge premažite maslac od pistacija. Stavite kalup u hladnjak na sat-dva da se pologa stisne.
  4. Kokosovo vrhnje iz konzerve zagrijte u mikrovalnoj pećnici – u intervalima po 30 sekundi dok se ne zagrije.
  5. Prelijte zagrijano kokosovo vrhnje preko sitno nasjeckane tamne čokolade i pustite da odstoji minutu ili dvije. Potom počnite miješati. Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijte glatku kremu. U nju dodajte malo soli.
  6. Prelijte ganache preko podloge i maslaca od pistacije. Vratite sve zajedno u hladnjak na oko četiri sata.
  7. Kad se torta stisne, ukrasite je s nasjeckanim pistacijama i poslužite. Dobar tek!
PODIJELITE ČLANAK
spot_img

NAJNOVIJE

Pročitajte još
spot_img
spot_img