N24VijestiTrump signalizirao da će se kandidirati 2024.

Vijesti

Trump signalizirao da će se kandidirati 2024.

PODIJELITE ČLANAK

Donald Trump planira ‘zajahati’ na valu očekivane republikanske pobjede na američkim među izborima idući tjedan i najaviti kandidaturu za predsjednika 2024., pišu američki mediji u petak.

Trump već dvije godine otkako je izgubio od Joea Bidena daje naslutiti da će se ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima, a njegovi savjetnici ga nagovaraju da to službeno objavi 14. studenoga, piše portal  Axios.

Trump je u četvrtak na predizbornom skupu u Iowi, saveznoj državi koja prva održava republikanske predizbore, dosad najjasnije najavio kandidaturu.

“Kako bi naša zemlja ponovo bila uspješna, sigurna i slavna, ja ću to vrlo, vrlo, vrlo vjerojatno ponovo učiniti, OK? Vrlo, vrlo, vrlo vjerojatno”, rekao je Trump uz zaglušujuć pljesak nazočnih u Sioux Cityju.

“Budite spremni. To je sve što vam kažem. Vrlo uskoro. Budite spremni”.

Po istraživanjima javnog mnijenja, republikanska oporba ima velike izglede oteti demokratima najmanje deset do 20 mjesta u Zastupničkom domu Kongresa u utorak, što bi joj bilo dovoljno za većinu.

Ankete su manje sigurne kada se radi o Senatu, ali ondje republikanci trebaju osvojiti samo mjesto više od demokrata za većinu.

Uvjeren da će republikanci osvojiti oba doma, Trump je razmišljao da objavi kandidaturu i prije izbora, ali ga je od toga odgovorila dugogodišnja bliska suradnica Kellyanne Conway jer bi u slučaju republikanskog poraza sva krivnja pala na njega.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još