spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetTU SU JOŠ TJEDAN DANA Glovo se povlači sa slovenskog tržišta

N24

TU SU JOŠ TJEDAN DANA Glovo se povlači sa slovenskog tržišta

PODIJELITE ČLANAK

Tvrtka Glovo, koja se bavi dostavom hrane i drugih proizvoda, 10. svibnja prestaje s radom u Sloveniji, piše 24ur. Iz tvrtke su poručili kako će pomoći svojim zaposlenicima tijekom prijelaznog razdoblja. Ponudit će im odgovarajuće pozicije u drugim uredima ili otpremninu.

Inače, Glovo u Sloveniji posluje od 2021. godine. “Nakon pomnog razmatranja donijeli smo odluku o zatvaranju poslovanja u Sloveniji. Glovo će u budućnosti svoja ulaganja usmjeriti na jačanje svoje pozicije u 23 zemlje u kojima posluje, što će nam omogućiti pružanje boljih usluga milijunima korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju Glovo”, stoji u njihovom priopćenju.

Posluju na dva kontinenta

Ana Fraile, generalna direktorica Glovo Slovenija, zahvalila je kupcima, partnerima i isporučiteljima. Najavila je kako će svi pravovremeno obaviješteni o daljnjim koracima i obećala kako će osigurati najbolji mogući rastanak za sve dionike.

“Glovo je predan podršci svojim zaposlenicima tijekom ovog prijelaznog razdoblja. To će se odraziti u traženju odgovarajućih radnih mjesta u drugim uredima Glovo i osiguravanjem otpremnina koje premašuju zakonski minimum”, priopćili su iz tvrtke.

Glovo posluje u Europi i Africi, a jugoistočna Europa mu je jedno od ključnih tržišta. Na slovensko tržište ušao je kupnjom Ehrane, koja je velika platforma za naručivanje hrane. U Sloveniji se smatra jednim od dva glavna dostavljača hrane na kućnu adresu, uz finsku tvrtku Wolt.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img