spot_img
spot_img
N24MagazinTwitter radi na opciji za uređivanje objava

Vijesti

Twitter radi na opciji za uređivanje objava

PODIJELITE ČLANAK

Twitter je potvrdio da radi na gumbu za uređivanje koji bi korisnicima omogućio da mijenjaju tvitove nakon što ih objave.

Ova vijest dolazi nakon što je Elon Musk u anketi na Twitteru pitao pratitelje žele li tu značajku. Mnogi korisnici već dugo traže gumb za uređivanje. Twitter je rekao da će u narednim mjesecima početi testirati tu ideju.

“U narednim mjesecima počinjemo testiranje unutar Twitter Bluea kako bismo saznali što radi, a što ne i što je moguće”, rekao je komunikacijski tim tvrtke. Korisnici Twitter Bluea, usluge pretplate na platformi, dobivaju rani pristup značajkama koje se testiraju.

S funkcijom uređivanja korisnici mogu ispraviti pravopisne pogreške i druge pogreške u tvitu bez gubitka odgovora i lajkova koje su već stekli. Jay Sullivan, potpredsjednik tvrtke, rekao je da to bila najtraženija Twitter značajka dugi niz godina.

Međutim, rekao je da tvrtka istražuje kako izgraditi značajku “na siguran način”.

“Bez stvari kao što su vremensko ograničenje, kontrola i transparentnost o tome što je uređeno, ova značajka mogla bi se zloupotrijebiti za promjenu zapisa javnog razgovora. Zaštita integriteta tog javnog razgovora naš je glavni prioritet kada pristupamo ovome”, rekao je.

Konkurentske firme već imaju tu opciju

Tijekom razgovora 2018. bivši šef Twittera Jack Dorsey rekao je da tvrtka “vjerojatno nikada neće dodati” tu značajku zbog zabrinutosti oko transparentnosti. No konkurentske platforme kao što su Facebook i Instagram već dopuštaju korisnicima da uređuju svoje objave pa se čini da je novi šef tvrtke otvoren za tu ideju.

Elon Musk je u ponedjeljak objavio anketu u kojoj je glasalo već više od četiri milijuna ljudi, no Twitter kaže da je počeo raditi na gumbu za uređivanje prije nego što je Elon Musk imenovan u odbor.

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img