spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaU izraelskim zračnim napadima na jug Gaze poginulo najmanje 13 ljudi

N24

U izraelskim zračnim napadima na jug Gaze poginulo najmanje 13 ljudi

PODIJELITE ČLANAK

U izraelskim zračnim napadima na tri kuće u gradu Rafahu, na jugu Gaze, ubijeno je najmanje 13 ljudi, a mnogi su ranjeni, objavile su tamošnje medicinske službe u ponedjeljak, a prenosi Reuters.

Hamasovi mediji procjenjuju da je u izraelskim napadima poginulo 15 ljudi. Napadi na Rafah, gdje se više od milijun ljudi sklonilo od višemjesečnog izraelskog bombardiranja, dogodili su se nekoliko sati prije nego što se očekivalo da će Egipat ugostiti čelnike islamističke skupine Hamas kako bi razgovarali o izgledima za sporazum o prekidu vatre s Izraelom.

Rat je, podsjećamo, pokrenut napadom militanata Hamasa na Izrael 7. listopada kada je ubijeno 1.200 ljudi, dok je zatočeno njih 253.

Izrael je obećao da će iskorijeniti Hamas, koji kontrolira Gazu, u vojnoj operaciji u kojoj je ubijeno više od 34.000 Palestinaca, od kojih 66 u posljednja 24 sata, prema zdravstvenim vlastima u Gazi. Rat je raselio većinu od 2,3 milijuna stanovnika Gaze i opustošio veći dio enklave.

U nedjelju su dužnosnici Hamasa rekli da će izaslanstvo, predvođeno Khalilom Al-Hayyom, zamjenikom čelnika skupine za Gazu, razgovarati o prijedlogu prekida vatre koji je Hamas predao posrednicima iz Katara i Egipta, kao i o odgovoru Izraela. Posrednici, uz potporu Sjedinjenih Država, pojačali su napore za sklapanje sporazuma jer je Izrael prijetio invazijom na Rafu, navodi Reuters.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img