spot_img
spot_img
N24VijestiBiHU Sarajevu je danas važan sastanak političkih lidera, evo što je Čović...

N24

U Sarajevu je danas važan sastanak političkih lidera, evo što je Čović jučer poručio

PODIJELITE ČLANAK

Na sastanku su pristigli: Dragan Čović, Milorad Dodik, Elmedin Konaković, Aljoša Čampara..
Najavljeno je da će se konferencija održati danas u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, s početkom u 16.30 sati.

Naime, biće to prvi susret vladajućih nakon sastanka u Laktašima u siječnju nakon kojeg je dio koalicije tvrdio da je izašao sa sporazumom, dok je drugi dio negirao da su izmjene Izbornog zakona BiH i reforme dogovorene.

Održavanje sastanka jučer je objavio čelnik HDZ-a Dragan Čović, a da bi moglo biti burno najavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik koji je kritikovao Elmedina Konakovića (NiP) zbog njegovih procjena da bi se entitet RS mogao naći pod sankcijama i izolacijom.

“Nemojmo tražiti alibi politiku u onima koji mogu u ime nas donositi odluke. Odluke koje mi donosimo ne mogu biti ohrabrivane nametnutim odlukama visokog predstavnika”, naveo je Čović jučer.

Podsjetimo, svega nekoliko tjedana ostalo je do trenutka kada će BiH saznati da li otvara ili ne otvara pregovore za članstvo u Europskoj uniji, odnosno do objavljivanja izvještaja Europske komisije o napretku BiH na EU putu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img