spot_img
spot_img
N24VijestiRegijaU Splitu pretučen Thomson, udarali su ga ciglom, nogama i rukama

Regija

U Splitu pretučen Thomson, udarali su ga ciglom, nogama i rukama

PODIJELITE ČLANAK

Split se u vrlo negativnom svjetlu pojavio u britanskim medijima koji opširno pišu o napadu na mladog Škota, 25-godišnjeg Lewisa Thomsona koji je brutalno premlaćen oko 3 sata ujutro u petak na Bačvicama.

Daily Record navodi kako je Thomsona i četvoricu prijatelja divljački napala grupa od dvadesetak muškaraca na plaži. Uslijedila je potjera u kojoj se Thomson odvojio od svojih prijatelja. Napadači su ga dostigli i brutalno premlatili, izudarali rukama i nogama i ciglom udarili u lice. U nesvijesti je bačen u more, piše Daily Record.

Thomson je prebačen u KBC Split. Polomljena su mu dva rebra, ima teške povrede lica, te kontuziju pluća. U bolnici će ostati dvije do tri sedmice. Njegovi očajni roditelji su stigli u Split kako bi bili uz njega.

On nije imao osiguranje za odmor u Hrvatskoj, ali je britanski konzulat uspio riješiti osiguranje za plaćanje troškova liječenja. Pokrenuta je i stranica za prikupljanje pomoći kako bi se skupila sredstva za plaćanje puta i smještaja u Splitu za roditelje nastradalog Škota.

Do sada je prikupljeno preko četiri hiljade funti. Na stranici stoji: “Kao što možete zamisliti, ovo je svačija najgora noćna mora”, navodi Daily Record.

Policija je o događaju izvijestila prije nekoliko dana. Kako doznaje Dalmatinski portal, kriminalističko istraživanje je u toku i traga se za napadačima.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img