spot_img
spot_img
N24VijestiBiHVANDALIZAM U BiH: Oskvrnuto šest postaja Križnog puta

Crna kronika

VANDALIZAM U BiH: Oskvrnuto šest postaja Križnog puta

PODIJELITE ČLANAK

Nepoznati počinitelji osvrnuli su tijekom nedjelje šest postaja križnoga puta u mjestu Drijenča nedaleko Tuzle, što su osudili tamošnji predstavnici Katoličke Crkve i hrvatski dužnosnici te su zatražili otkrivanje počinitelja navodeći da je izgred izazvao uznemirenost tamošnjih Hrvata katolika. S postaja križnoga puta tijekom popodnevnih sati skinute su ili uništene reljefne slike, te ograde i stupovi rasvjete. Ukupno je oštećeno šest od četrnaest postaja. Postaje križnoga puta u obliku kapelica izgrađene su od župne crkve svetog Ante Padovanskog do mjesnog groblja.

Župnik fra Franjo Martinović izjavio je kako je zatečen ovim vandalizmom, te je zajedno s franjevcima Tuzlanskog kraja osudio ovaj izgred. Naveo je kako u župi Drijenča ovakvih slučajeva ranije nije bilo. Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Danijel Nikolić rekao je kako je teško shvatiti povod skrnavljenja koji se dogodio u župi Drijenča.

“Zbog osjetljivosti konteksta i vremena u kojem se to događa potrebno je da policijske strukture čim prije pronađu počinitelje, otkriju prave razloga njihovog postupka kako bi se zaustavila uznemirenost koju takvi događaji uvijek probude kod lokalnog stanovništva. Žalosti da ima takvih pojedinaca u društvu koji nisu svjesni koliko su u duhovnom smislu povrijedili najprije mještane Drijenče, ali i sve druge katolike i ljude dobre volje”, naveo je Nikolić.

Policija je napravila očevid i traga za počiniteljima.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img