spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiZabranili hodanje u kupaćim kostimima izvan plaže, kazne idu do 1000 eura

ALI TO NIJE SVE…

Zabranili hodanje u kupaćim kostimima izvan plaže, kazne idu do 1000 eura

PODIJELITE ČLANAK

Sve je više gradova diljem Mediterana koji uvode stroge kazne za turiste koji odluče prošetati po centru grada u kupaćim kostimima.

Posljednja je to napravila općina Tivat u Crnoj Gori koja je turistima odlučila zabraniti hodanje u kupaćim kostimima u pješačkim zonama, parkovima i u centru grada.
Zabranjena je i vožnja bicikala i električnih romobila u pješačkim zonama,  a za one koji se ne budu pridržavali novih mjera predviđene su kazne od 20 do 1000 eura. Turisti će u kupaćim kostimima moći hodati samo u kupalištima.

Kazne za vožnju skutera

Lokalni parlament prihvatio je i izmjene Odluke o uređenju prometa na području općine Tivat, kojim su proširene pješačke zone u gradu u kojima je uvedena izričita zabrana kretanja električnih skutera i drugih sličnih vozila. Biciklisti su dužni kretati se isključivo biciklističkim stazama.

Vozačima električnih skutera i sličnih vozila, koji voze u zabranjenim pješačkim zonama, prijete kazne od 20 do 500 eura.
Slične kazne prošle godine je uveo Split, te ćete za šetnju po gradu u kupaćem kostimu komunalnom redaru platiti 150 eura. Ista kazna je previđena za one koji piju alkohol na javnim mjestima, a kazna za šetanje psa bez povodca u skladu je s odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 eura za fizičku osobu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img