spot_img
spot_img
N24VijestiBiHZavršen projekt „Svjedok vjere i mira“

Završen projekt „Svjedok vjere i mira“

PODIJELITE ČLANAK

U četvrtak, 28. listopada na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu okončan je projekt pod nazivom „Svjedok vjere i mira“ u organizaciji neformalne grupe „Ambasadori mira“.

Polaznici projekta, koji je realiziran pod pokroviteljstvom CRS-a, PRO Budućnosti i USAID-a, bili su učenici Katoličkog školskog centra Sv. Josip iz Sarajevo predvođeni prof. Emilijom Pavićević i učenici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn na čelu s prof. Almom Ahmethodžić.

Sastojao se od tri različita predavanja, odnosno radionice i jednog posjeta sakralnim objektima u glavnom gradu BiH. Trajao je pet mjeseca s ljetnom stankom. Ukupno je sudjelovalo sedam predavača iz raznih polja djelovanja s posebnim naglaskom na izgradnju mira i suživot s drugima. Većina predavanja bila je prožeta primjerima iz prakse kako bi učenicima bilo što jasnije i odvojilo ih od svakodnevnog formalnog obrazovanja u srednjoj školi.

„Nadam se da ste neke stvari zapamtili i usvojili, no ono što je najvažnije upoznali druge i drugačije, prihvatili njihova razmišljanja i došli do novih spoznaja… Naša skupina Ambasadori mira ove godine okupila se oko projekta Svjedok vjere i mirakoji je ne zaboravite afirmirao studente i alumniste Međureligijskih studija i izgradnje mira, kako bi ono što su naučili u teoriji prenijeli svojim znanjem u praksi, vama dragi mladi. I vi u budućnosti slijedite takve primjere i ne budite škrti dijeliti znanja mlađima od sebe”, rekao je učenicima u svome obraćanju koordinator projekta Dražen Janko.

Nakon posljednjeg predavanja koje je vodila gđa Nadina Balagić pod nazivom Uloga dijaloga u izgradnji mira, uslijedilo je uručivanje certifikata i simboličnih darova svim sudionicima.

D. J., D.K., KT

n24.ba

 

 

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img