spot_img
spot_img
N24VijestiCrna kronikaŽena u Brezovcu čula lom i buku. HGSS: Potraga za avionom je...

Crna kronika

Žena u Brezovcu čula lom i buku. HGSS: Potraga za avionom je sužena

PODIJELITE ČLANAK

Zrakoplov Cessna 182, koji je danas u 11:25 nestao s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe, nije još nađen, ali je potraga sužena na rakovička sela Brezovica i Lipovac i, kako je Hini rekao pročelnik HGSS-a Josip Granić, nastavlja se prema potrebi i kroz noć.

“Prostor je velik, a uvjeti teški jer imamo i kišu i nisku naoblaku”, rekao je Granić i naglasio da potragu nastavljaju i u noćnim uvjetima.

“Na terenu u Općini Rakovica radi sada 110 ljudi, dolazi nam njih još 20, upravo traje analiza s dijelom ljudi koji su se vratili s terena i nastavljamo i tijekom noći”, rekao je Granić.

“Do sada je obavljen razgovor s ljudima u više sela, neki su čuli zrakoplov, te njihove podatke uspoređujemo s podacima o letu s radara, planiramo potragu te se stvaraju okolnosti da se stvori posao i za dodatne snage, dobro bi nam došli vatrogasci”, rekao je Granić i dodao da će se o tome uskoro odlučiti.

“Imali smo dojave o mogućem padu aviona, ali zasad za to nema dokaza”

Potvrdio je Granić da imaju i neke dojave o mogućem padu zrakoplova, ali je nedvosmisleno kazao da se “za sada ni po kojem tragu ili dokazu ne može reći da je zrakoplov pao, on se za sada i dalje vodi kao nestali”.

Dojave koje je spomenuo Granić odnose se na jednu ženu iz vikendice u Brezovcu koja je dojavila policiji da su ona i njena djeca čuli lom i buku na svom terenu, doznala je Hina neslužbeno, ali je načelnik Općine Rakovica Mihovil Bičanić potvrdio da se potraga suzila upravo u tom pravcu.

“Suzila se potraga na prostor dvaju sela Brezovac i Lipovac, što je samo četiri do pet kilometara od središta Rakovice”, rekao je Bićanić i dodao da je na općinskom stožeru civilne zaštite dogovoreno da se i vatrogasci DVD-a i članovi lovačkog društva “stave u pripravnost za potrebu pomoći u nastavku potrage i spašavanja, te je sve raspoloživo spremno da se aktiviramo”.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img