Zobene pahuljice mnogima su postale rutina jer su praktičan, ukusan, zdrav i pristupačan doručak.
Donosimo vam izvrstan recept uz koji ćete vrlo lako ukomponirati dodatke poput banana i bobičastog voća, različitih sjemenki i domaće granole. Najbolje je to što svoj doručak možete pripremiti dva dana unaprijed i čuvati ga u hladnjaku do posluživanja.
Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama
Sastojci:
- 50 g zobenih pahuljica
- 120 ml bademovog mlijeka
- ½ žlice chia sjemenki
- 2 žlice kikiriki maslaca
- žlica meda
Priprema:
U staklenki ili posudici pomiješajte bademovo mlijeko, chia sjemenke, maslac i med. Dodajte zobene pahuljice i dobro promiješajte. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Poslužite sljedeće jutro sa žlicom kikiriki maslaca, svježim voćem, slanim kikirikijem ili listićima badema.