spot_img
spot_img
N24VijestiŽZH: Isplaćen novac obiteljima s troje ili više djece

N24-VIJESTI

ŽZH: Isplaćen novac obiteljima s troje ili više djece

PODIJELITE ČLANAK

Provedba demografske mjere za obitelji s troje i više djece na području Županije Zapadnohercegovačke nastavlja se i tijekom ove godine, a isplata naknada se vrši redovito početkom mjeseca.

Tako je iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke 8. veljače isplaćeno 824.000 KM novčane potpore za siječanj 2023 godine.

Prema podacima Ministarstva financija ŽZH, naknada u visini od 500 KM za siječanj je uplaćena na račune 1.411 korisnika i to za 1.648 djece.

Inače, riječ je o jedinstvenoj mjeri, koja se provodi samo na području ove županije od listopada prošle godine, a cilj joj je olakšati svakodnevicu višečlanim obiteljima.

Iako je riječ o mjeri čija je primjena počela nedavno broj korisnika konstantno raste.

Stoga je, kako je to prilikom obrazlaganja Proračuna za 2023. godinu potvrdio dopredsjednik županijske vlade i ministar financija Toni Kraljević, u ovoj godini na stavci koja se odnosi na potporu obiteljima s troje i više djece planirano čak 10,3 milijuna maraka.

Inače, navedena mjera u vidu potpore obiteljima s troje i više djece definirana je Zakonom o zaštiti obitelji s djecom ŽZH iz srpnja 2022. godine.

Radi se o vrsti mjesečnog dječjeg dodatka na kojeg ima pravo svako treće, četvrto i sljedeće dijete u obitelji s područja ove županije do navršenih sedam godina života.

Kako bi ostvarila pravo na ovu potporu obitelj treba imati prebivalište na području Županije Zapadnohercegovačke najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva koji se može podnijeti svakim radnim danom u nadležnom Centru za socijalni rad.

Pravo na naknadu se ostvaruje od prvog dana sljedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img