DORUČAK je najvažniji obrok u danu – rečenica je to koju smo puno puta čuli. To nam je potvrdila i Sara Špiranec (25) iz Pitomače. Sara je po struci frizerka, a osim ljubavi prema kuhanju, tu se našla i atletika. Svakodnevno objavljuje nove recepte na svom Instagram profilu navekgladna, pa su i njeni pratitelji – navek gladni kad ugledaju njene fotke.
“Po struci sam frizerka, uskoro (nadam se) i vlasnica jednog salona. Osim kuhanja, tu je i ljubav prema atletici, kojom se bavim zadnjih pet godina, a posljednje tri godine baš aktivno, reklo bi se poluprofesionalno. Trčim duge pruge, od 5 tisuća metara na stazi do uličnih, a u zadnje vrijeme i neke brže trail utrke”, govori.
Jede od jutra
Doručak nikad ne preskače, a omiljena joj je zobena kaša s bananom koju jede i prije treninga.
“Moj dan obično počinje između 6:30 i 7 sati ujutro i obavezno doručkujem. Idealan doručak za početak dana mi je, a i obrok prije treninga, zobena kaša s medom i bananom. Ostalo dodajem po želji, ovisno što mi se jede”, rekla nam je svestrana Sara.
Trening voli odraditi ujutro, a nakon toga slijedi proteinski napitak. Nakon sat vremena slijedi i ručak koji smatra jednako važnim kao i doručak.
“Doručak i jelo prije treninga je individualan obrok, za svakog je drugačije. Nakon treninga pijem proteinski shake za brži oporavak mišića i za sat vremena jedem kompletan obrok. Ručak kao i doručak smatram bitnim. Tako da se ručak uvijek sastoji od nekog komada mesa (proteini), priloga (ugljikohidrati) i salate, pazim da sadrži sve bitne komponente”, naglašava.

Zdravija verzija pizze gotova je u trenu. Sara tijesto radi od bjelanjaka, jogurta i brašna, a pizzu nadijeva pestom od rikole i dodataka poput šunke, sira i povrća. Recept možete pronaći OVDJE.
Kuhano-pečena peciva

Peciva u obliku pereca radi od dizanog tijesta koje se prvo kratko prokuha, a potom peče. Možete ih posuti sjemenkama po želji, kao i krupnom soli. Recept je OVDJE.