Ako ne znate što za ručak ili večeru, Dobra hranavam donosi recept za palačinke: dio napunite džemom, a dio sirnim namazom, ribom i mladim lukom. Ako nemate losos, uvijek ga možete zamijeniti i tunom iz konzerve, a kombinaciji možete dodati i drugo povrće po želji.
SASTOJCI:
– 300 g dimljenog lososa
– 4 – 5 komada mladog luka
– 250 g krem sira
– Sol i papar
Za palačinke:
– 120 g glatkog brašna
– 2 jaja
– 200 ml mlijeka
– 50 ml mineralne vode
– 50 g maslaca
– Pola žličice šećera
– 1 žličica soli
PRIPREMA:
Najprije prosijte brašno i prebacite ga u veću zdjelu. U sredini napravite rupu pa dodajte jaja, mlijeko, vodu, šećer i sol. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte otopljeni maslac, promiješajte i pustite da smjesa odstoji pola sata. Od dobivene smjese pecite palačinke. Svaku palačinku zatim premažite krem sirom u koji ste umiješali sitno nasjeckani mladi luk. Ako je namaz pregust, možete dodati i malo grčkog jogurta kako bi bio kremastiji. Na namaz dodajte losos i prema želji lisnato povrće poput špinata ili blitve. Zarolajte i poslužite, piše Dobra hrana.
n24.ba