spot_img
spot_img
N24VijestiSvijetAmerička savezna država vraća tjelesno kažnjavanje učenika u škole

Vijesti

Američka savezna država vraća tjelesno kažnjavanje učenika u škole

PODIJELITE ČLANAK

Školski okrug u Missouriju odlučio je ponovno uvesti tjelesno kažnjavanje u svoje učionice. Prema novom pravilniku, tjelesno kažnjavanje primjenjivat će se kao posljednja mjera, odnosno ako ostale disciplinske mjere ne uspiju.

“Kazna će se koristiti samo u razumnom obliku i na preporuku ravnatelja”, pojasnio je Merlyn Johnson, školski nadzornik u Cassvilleu, za The Hill.

Školski odbor odobrio je ovu mjeru u lipnju i obavijestio roditelje da školski okrug Cassville u Missouriju vraća batine – disciplinsku mjeru koju je okrug prestao prakticirati 2001., prema Springfield News Leaderu.

Do promjene je došlo nakon što je anketa provedena prošle godine među roditeljima otkrila da skrbnici žele dodatnu disciplinu i da je to jedna od njihovih najvećih briga.

“Neki roditelji su rekli da ne žele da učenici budu suspendirani. Žele drugu opciju, a ova se nametnula kao moguća prije nego što dođe do suspenzije”, pojašnjava Johnson.

Roditelji koji žele da njihova djeca budu udarena mogu potpisati obrazac u kojem jamče da se s time slažu. Još se ne zna koliko će roditelja to dopustiti.

Tjelesno kažnjavanje u školskom okrugu provodit će samo ravnatelj i u prisutnosti svjedoka. Nikada se neće provoditi u prisutnosti drugih učenika, prenosi The Guardian.

“Kada bude potrebno primijeniti tjelesno kažnjavanje, ono će se raditi tako da ne postoji mogućnost tjelesne ozljede. Udaranje učenika po glavi ili licu nije dopušteno, već samo po stražnjici”, stoji u pravilniku.

Prema Johnsonu, mlađi učenici dobit će jedan do dva udarca, a stariji do tri.

Vrhovni sud SAD-a presudio je da je tjelesno kažnjavanje u školama ustavno i prepustio državama da odluče hoće li ga provoditi. Trenutno je u 19 država diljem SAD-a još uvijek dopušteno tjelesno kažnjavanje. Većina država koje to dopuštaju nalazi se na jugu.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img