N24VijestiBiHArgentina ukinula vize za državljane Bosne i Hercegovine

N24-VIJESTI

Argentina ukinula vize za državljane Bosne i Hercegovine

PODIJELITE ČLANAK

Argentina je 5. septembra donijela odluku o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine, saopćio je danas šef diplomatije Argentine Santiago Cafiero tokom susreta s bh. ministrom vanjskih poslova u Elmedinom Konakovićem (NiP).

Tokom susreta na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija argentinska strana informisala je delegaciju Bosne i Hercegovine da su dobri politički odnosi dvije zemlje, bez otvorenih pitanja i naglašeno prijateljstvo bez obzira na geografsku udaljenost.

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske saradnje, budući da je obim trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan, saopćili su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim nivoima sa ciljem unapređenja bilateralnih odnosa, saradnji Bosne i Hercegovine i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a, te kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Ekonomskom i socijalnom vijeću za period od 2025. do 2027. godine.

Konaković i Cafiero razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i vanjskopolitičkim prioritetima obje zemlje.

Izvor: Klix.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još