spot_img
spot_img
N24SportAthletic: Chelsea će biti prodan za najveću svotu u povijesti sporta

Sport

Athletic: Chelsea će biti prodan za najveću svotu u povijesti sporta

PODIJELITE ČLANAK

Engleski nogometni velikan Chelsea trenutno je blokiran. Poslovanje je zamrznuto zbog sankcija britanske vlade ruskom oligarhu Romanu Abramoviču, koji je najavio da će prodati klub. Ugledni sportski list The Athletic piše kako će Chelsea biti prodan po najvišoj cijeni u povijesti sporta. Trenutno je određena okvirna cijena od tri i pol milijarde funti, no The Athletic smatra da će ta cijena biti još i viša, s obzirom na to da je bilo puno zainteresiranih za kupnju.

Tko će kupiti klub?

Američka banka Raine Group, koja nadgleda prodaju engleskog premijerligaša Chelseaja, svest će listu potencijalnih kupaca na tri imena, objavila je agencija Reuters. Raine je postavio rok za predaju ponuda do 21 sat prošlog petka po lokalnom vremenu u Velikoj Britaniji. Neke su ponude javno obznanjene, ali prema dostupnim informacijama, još ih je bilo mnogo koje su podnesene u tajnosti.

Neke su tek sad javno obznanjene, poput one globalne investicijske tvrtke Centricus sa sjedištem u Londonu, iza koje stoje suosnivač Nizar Al-Bassam i glavni operativac Garth Ritchie, obojica vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Chelseaja.

Britanski mediji su imenovali još nekoliko ponuđača, uključujući tvrtku Saudi Media, kojoj je na čelu Mohamed Al-Khereiji. U petak su javno obznanjene tri ponude: ona britanskog građevinskog poduzetnika Nicka Candyja, obitelji Ricketts, koja je vlasnik Chicago Cubsa, te zajednička ponuda nekadašnjeg predsjednika Liverpoola Martina Broughtona i čelnika Svjetske atletske federacije Sebastiana Coea.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img