spot_img
spot_img
N24MagazinLifestyleBaka iz Srbije unuku od kćeri poklonila 100 eura, a unuku od...

N24 magazin

Baka iz Srbije unuku od kćeri poklonila 100 eura, a unuku od sina 300 eura

PODIJELITE ČLANAK

Iako je najvažnije da je dijete zdravo, neki još uvijek više cijene mušku nego žensku djecu. Ako mislite da to nije istina, dokaz je status koji je privukao veliku pažnju korisnika Twittera.

“Kaže žena da je u dva tjedna imala dva krštenja. Krstio se unuk njezine kćeri pa unuk njezinog sina. Unuku od kćeri poklonila je 100 eura, a unuku od sina 300 eura. Na pitanje zašto je jednom djetetu dala više, kaže: ‘Pa to mi je unuk od sina.'”

Objava je izazvala burne reakcije i mnogi sumnjaju da u 21. stoljeću netko još uvijek radi razliku između ženske i muške odnosno prvorođene djece u obitelji.

“Da sam joj ja kći, to bi joj bio zadnji put da nas je vidjela”, “I svoju kćer je vjerojatno od malih nogu učila da je manje vrijedna jer je žena”, “Mizoginija je problem u svakom društvu, a kod nas ponajviše. Ova priča nije izuzetak od pravila, već pravilo. Sistem vrijednosti u kojem žensko dijete ne vrijedi, u kojem nema podršku roditelja, u kojem je žensko dijete tuđa kuća, tuđa briga”, komentirali su neki.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img